+31 (0)541 – 351458info@werktuigenbouwdienst.nl

Actueel

Jaarlijkse keuringen

 

We zijn deze week nog druk bezig met het keuren van diverse dingen Zodat we straks het gehele jaar u weer van dienst kunnen zijn. Vandaag zijn de verbandtrommels / brandbusser / dieseltankjes aan de beurt.

Onderhoud machines

 

We zijn weer druk bezig met het onderhoud aan onze machines. Alles zal deze weken nagekeken worden zodat we het komende jaar weer volop kunnen draaien!

Grasbetontegels te Vorden

 

Wij hebben grasbetontegels type (M)eander gelegd langs de Kruisdijk in Vorden in opdracht van Dostal wegenbouw. Achter de stenen is een verharding van Padvast toegepast. Daarna zijn de bermen geegaliseerd.

4-silence in Zuid Holland

 

Proefvak leggen langs de provinciale weg N223 in opdracht van 4-Silence in de provincie Zuid Holland. Het betreft het aanbrengen van Difractors langs de Burgemeester van Doornlaan tussen De Lier en Westerlee met als doel het verkeersgeluid naar de omgeving te reduceren.

Snoeiwerkzaamheden met nieuwe Dücker!

 

We zijn druk bezig met de snoeiwerkzaamheden voor Waterschap Vechtstromen met onze nieuwe Dücker.

Cursus veiligheid

Vandaag hebben we samen met Loonwerk en transport Postel en Waterschap Vechtstromen een cursus veilig werken met een smalspoor trekker.

De deelnemers worden opgeleid om op verantwoordelijke en veilige wijze om te gaan met deze trekker.

Sinterklaas bij Werktuig & Bouwdienst

Uiteraard heeft de Sint ook dit jaar W&B niet overgeslagen… Het was weer spannend en gezellig!

Trekkertest John Deere 6250 R

 

In het decembernummer van Trekker Magazine is er een trekkertest uitgevoerd bij de John Deere 6250 R. Ook bij de Werktuig en Bouwdienst hebben we dit voorjaar een 6250 R aangeschaft. Teun Beernink en Stefan Bulter geven hun mening over de trekker. Wij zijn er in ieder geval erg tevreden mee!

De hele trekkertest lees je in het decembernummer van Trekker Magazine!

 

Studenten opgelet!

Wist jij dat wij gecertificeerd zijn als erkend leerbedrijf?

Je kunt bij ons terecht voor loonwerk, maar zeker ook voor stages op o.a. cultuur technisch- en grondverzet gebied! Zowel voor stages op MBO als HBO niveau kun je bij ons terecht. Op zoek naar een stageplek als uitvoerder, projectleider of werkvoorbereider? Dan ben je bij Werktuig & Bouwdienst dus ook aan het juiste adres!

Bekijk hier de stagemogelijkheden.

Taludversteviging in Vriezenveen

In opdracht van Waterschap Vechtstromen hebben wij in Vriezenveen taludversteviging d.m.v. beschoeiing aangebracht in een bestaande sloot.

Kuhn Merge Maxx 950 SC

We hebben deze Kuhn Merge Maxx 950 SC als demo mogen proberen.
Kijk voor meer beeldmateriaal op ons Youtube kanaal!

Werktuig & Bouwdienst in 1975

Een throwback naar 1975. Time files!

Nieuw- verbouw Dorper Esch Denekamp

In opdracht van Aannemersbedrijf Niehof BV zijn wij het grondwerk aan het gereed maken voor de nieuw- verbouw van Dorper Esch voor Gemeente Dinkelland.

Auto Rodeo Denekamp

Ook dit jaar waren wij weer trotse sponsor van de Autorodeo – ASVD – Denekamp. Graag tot volgend jaar!

Terrein Kampbeek

Een veelbesproken locatie in de omgeving van Denekamp. Bekijk hier de voortgang van het grondwerk aan de Oldenzaalsestraat. Het terrein Kampbeek wordt door ons bouwklaar gemaakt voor Aannemersbedrijf Warmes uit Lattrop.

Gras hakselen

Met de John Deere 8400i hakselaar bieden wij naast opbrengstresultaten ook gegevens uit het HarvestLab. Hieruit kunnen inzichten worden gewonnen over de opbrengst en kwaliteit van het ruwvoer.

De resultaten zien er als volgt uit:

perceel-wb resultaat

Wat kunnen we met de resultaten?
We kunnen inzicht geven in de droge stof opbrengst, maar ook gehalten van ruw-eiwit, suiker en vezels (ADF/NDF). Deze agronomische gegevens geven de invloed weer op de kwaliteit van het ruwvoer, en uiteindelijk op het vee.

Optimale ruwvoerkwaliteit 
Vervolgens kunnen er op basis van de resultaten beslissingen worden genomen voor de toekomst om de mineralenkringloop te optimaliseren. Hierbij is het van belang om de oorzaken van de verschillen te achterhalen. Op basis hiervan kan het zo zijn dat het mest gebruik aangepast moet worden. Ook kunnen deze ontwikkelingen meespelen bij de prijsbepaling van de in- en verkoop van ruwvoer.

Lasergestuurd Kilveren

Voor kwekerij Leuveld aan de Grensweg hebben we 6 hectare met behulp van GPS / lasergestuurd gekilverd en daarna gewalst. Door het dakprofiel is de waterafvoer optimaal.

Kunstmeststrooien

Deze geniale combinatie van baanbrekende RAUCH-innovaties en professionele strooitechnieken hebben we voor het eerst mogen uittesten. Wij zijn onder de indruk. Bekijk hier hoe het gegaan is.

Trekkertrek 2018

Afgelopen zaterdag hebben we een prachtige dag gehad als één van de hoofdsponsors van Trekkertrek Denekamp 2018!

Wat een topdag! Was je er ook bij?

Rondje W&B video

Wij kijken terug op een fantastisch weekend en met deze video kunnen we nog even nagenieten van alle mooie momenten!

Bedankt voor jullie aanwezigheid!

Wat een weekend!

Vrijdag de officiële opening, gevolgd door een optreden van ENorm. Zaterdag deden we de opening dunnetjes over met genodigden. Om vervolgens zondag met duizenden de opening te vieren tijdens de open dag. Bedankt voor jullie felicitaties en aanwezigheid! Bekijk hier de foto’s van afgelopen weekend.

Rondje W&B

Aankomend weekend vindt onze open dag plaats. Op zondag 8 april bent u van 10.00 tot 16.00 van harte welkom om onze nieuwe locatie te bezichtigen. Graag tot dan!

LET OP: vrijdag en zaterdag zijn wij gesloten voor storten en afhalen in verband met de opening

Kunstmeststrooier

Met de aanschaf van de Rauch Axis-H 30.2 EML+W kunstmeststrooier bieden wij u vanaf nu de mogelijkheid om plaats-specifiek kunstmest te strooien. Door middel van GPS en de weeginrichting op de machine is iedere kunstmeststof in korrel vorm preciezer toe te dienen. Klik hier voor een filmpje over het gebruik van de kunstmeststrooier.

Vloeibare kunstmest

Kunstmest is naast de korrelvorm ook toe te dienen als vloeibaar product. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Bij de nieuwe Amazone Veldspuit UX3200 is iedere dop apart afsluitbaar om te voorkomen dat er overlap plaats vindt. Net als bij de kunstmeststrooier maken we ook bij de spuit gebruik van GPS om de ideale rijafstand te kunnen bepalen en overlap te voorkomen.

Rondje W&B

We zijn nog bezig met de finishing touch van onze nieuwe locatie. U bent van harte welkom om alvast een kijkje te komen nemen. Begin april maken we er samen een feestje van!

Nieuwe locatie

In vogelvlucht over onze nieuwe locatie aan de Brandlichterweg in Denekamp, inclusief nieuwe zonnepanelen!

Cursus veilig werken langs de weg

Afgelopen woensdag hebben wij een cursus veilig werken langs de weg met code 95 gevolgd. In deze verplichte cursus leer je richtlijnen en regels voor het veilig werken langs de weg.

Carnaval

Wij wensen Sik Teun Beernink van J.C.V De Greune Köttelpeerkes en Sik Ruud Senger van C.V. De Valappels een onmeunig mooi carnaval!

Brandoefening bij W&B

De brandweer heeft een brandoefening gedaan in ons nieuwe pand. Een win/win situatie, zo konden wij gelijk kijken of alles goed functioneerde. Bekijk meer foto’s en een video op onze Facebookpagina!

Verhuisbericht

We zijn nog volop aan het settelen, maar we zitten al op de nieuwe locatie!

Kijk gerust alvast even rond aan de Brandlichterweg 66D in Denekamp via de 360 graden foto op onze Facebookpagina!

HarvestLab sensor

Met behulp van de HarvestLab sensor op onze John Deere 8400i hakselaar bieden wij u veel meer inzicht in de opbrengst van uw percelen! U krijgt online inzicht in de gegevens van uw percelen met My John Deere.

Sinterklaas op bezoek bij Werktuig & Bouwdienst

Afgelopen zaterdag werden we vereerd met een bezoek van de goedheiligman en zijn Pieten! Het was even spannend, maar gelukkig was iedereen weer heel zoet geweest het afgelopen jaar.

Terug in de tijd naar 2010

Leuk om eens terug te kijken. In 2010 waren wij bezig met grasbetonstenen/bermverharding werkzaamheden aan de N342.

Voortgang nieuwbouw Brandlichterweg

Trots! In deze video is goed te zien hoe ver we al zijn met de nieuwbouw aan de Brandlichterweg. We hebben mooie stappen gemaakt de afgelopen maanden!

Mais hakselen 4 oktober

Mooie video van mais hakselen 4 oktober met de John Deere 8400i! Gemaakt door Volmerfilm.

Voetbaldveld SDC ’12

Na het lastergestuurd kilveren, bemesten en inzaaien afgelopen juni is hier dan het eindresultaat van het voetbalveld van SDC ’12. Mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers!

Nieuwbouw oktober 2017

Het begint nu echt vorm te krijgen! De nieuwbouw aan de Brandlichterweg schiet al aardig op.

Mais hakselen 2017

Mooie compilatie van van de maisoogst door Werktuig & Bouwdienst.

Mais hakselen back in the days!

Volgende week een video van mais hakselen anno nu.

Baggerwerkzaamheden Stakenbeek Oldenzaal

In opdracht van Waterschap Vechtstromen en Gemeente Oldenzaal voeren we nu baggerwerkzaamheden uit op de Stakenbeek in Oldenzaal. Nadat eerder het deel tussen de Burgermeester Wallerstraat en de Helmichstraat is aangepakt, wordt nu het deel aan de andere zijde van de Burgermeester Wallerstraat (richting Enschedesestraat) onder handen genomen.

Op de plekken waar oude begroeiing is verwijderd, wordt de oever voorzien van schanskorven.

Autorodeo Denekamp

Wij zijn trotse sponsor van de Autorodeo in Denekamp! 27 augustus vanaf 09:30 uur begint het festijn op terrein Delengoor.

Nieuwbouw

Trots! Aannemersbedrijf Niehof BV heeft een nieuw hoogtepunt van onze nieuwbouw bereikt. De bouwvak staat voor de deur, dus wij wensen iedereen een goede bouwvak vakantie toe!

Rogge geoogst

De rogge op de akker van museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp werd woensdag 26 juli weer op historische wijze geoogst. De Keals van het Oale Spul zorgen voor het maaien van de rogge op de museumakker, vlak naast het museum. Ze maken daarbij gebruik van zig en pikhaak, op de traditionele manier. De kwaliteit van de rogge is goed dit jaar!
Als de akker eenmaal is geoogst, worden de garven in hokken geplaatst om te drogen en een week later worden de garven op de wagen geladen. Tijdens het oogsten worden de oogsters getrakteerd op spekpannenkoeken van Bolle Jan.

Wij zijn trots dat we hebben mogen meewerken aan het uiteindelijke resultaat van deze fantastische traditie!

Nieuwe MAN H22 HydroDrive

Zojuist afgeleverd door Goritzlehner: onze nieuwe portaalarm MAN H22 HydroDrive!

Vanaf nu kunnen wij dus ook 6 m3 containers bij u plaatsen.

Funderingspalen heien

De funderingspalen voor de loodsen worden geheid.

Het opbouwen is begonnen!

Aannemer Niehof is begonnen met het storten van de funderingsstrook. De bouw is nu echt begonnen!

TruckRun 2017

De 26e TruckRun ging zaterdag 17 juni van start! Een prachtig event voor mensen met een verstandelijke beperking, mogelijk gemaakt door de Twentse Zorgcentra en Tukker Trucks. Wij doen ook mee, op het eind zie je Theo rijden in zijn M.A.N.!

Lasergestuurd kilveren

Lasergestuurd kilveren (egaliseren van de grond) van voetbalveld SDC 12. Na het bemesten en inzaaien gaan we het resultaat zien!

Liebherr A 918 Litronic

Woensdag 7 juni afgeleverd: een nieuwe Liebherr A 918 Litronic.
We wensen Bart Keizer veel plezier met zijn nieuwe mobiele kraan.

Taludbekleding Dinkel

Voor waterschap Vechtstromen hebben wij taludbekleding aangelegd in de Dinkel.

Nieuwe hakselaar

Sinds kort in gebruik genomen: onze nieuwe hakselaar John Deere 8400i met NIR sensor.

Eerste indruk van de nieuwe locatie

De eerste indruk van onze nieuwe locatie aan de Brandlichterweg. Wat zijn we trots! Tot stand gekomen met dank aan Leferink architectenProvincie Overijssel en Gemeente Dinkelland. Ook BBD bouwmanagementTWWAannemersbedrijf Niehof en Schulte Energie en Techniek bouwen mee aan onze nieuwe panden. De 3D visualisatie is gecreëerd door CreaUnit.

Maishakselen 2014

Nog een paar weken

RONA Bermverbandblokken herleggen N334 Steenwijk

(04-07-2014) Project opwaardering N334 Steenwijk Opdrachtgever Provincie Overijssel – KWS Infra

GPP, niet alleen voor de afmeting 160*80*120.

(20-05-2014) Uiteraard kunnen wij ook kleinere balen persen met onze GPP. De baal die hier te zien is heeft de afmeting 80*100*120. Wij kunnen nog een stap kleiner 80*80*120 . Klik hier voor meer foto’s

GPP, niet alleen voor de afmeting 160*80*120.

(20-05-2014) Uiteraard kunnen wij ook kleinere balen persen met onze GPP. De baal die hier te zien is heeft de afmeting 80*100*120. Wij kunnen nog een stap kleiner 80*80*120 . Klik hier voor meer foto’s

GPS gestuurd  mais zaaien.

(17-04-2014) Hier ziet u onze nieuwe mais zaai combinatie. Een nieuwe John Deere 6140R met een nieuwe Monosem NG plus 8 rij maiszaaimachine. Electrisch afsluitbaar per rij. Voor meer foto’s klik hier

Evers doorzaaimachine

(27-03-2014) We hebben sinds enkele weken onze nieuwe onze nieuwe machine aan het werk. Een 6 mtr Vredo doorzaaimachine met een 6 mtr Evers wiedeg voorin. Klik hier voor een berekening wat het voordeel kan zijn. Voor meer foto’s klik hier

Maishakselen

(07-02-2014) Even weer een paar maanden terug in de tijd. Fantastische foto’s gemaakt door maishakselaars.nl http://www.maishakselaars.nl/fotos/npage/5/id/1017/dikke-deere/’s-bij-w&b-denekamp.html

Liebherr A914 Litronic

(03-02-2014) We hebben sinds enkele weken onze nieuwe Liebherr A914 Litronic in gebruik.

Evers Concorde 6 mtr Cambridgerol

(16-01-2014) Zojuist binnen gekomen onze nieuwe Evers Concorde 6 mtr Cambridgerol.

Vervaet Hydrotrike

(20-12-2013) Onze nieuw aangeschafte Vervaet Hydrotrike