wbd-duurzaamheid-header-1

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen

Het afval dat door u gestort of vrijkomt bij bouw- en sloopwerkzaamheden wordt gescheiden en verwerkt bij de daarvoor bestemde stortplekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij erkende bedrijven zoals Twence of Renewi. Daar sorteren ze het afval nogmaals. Dat gebeurt daar in afvalscheidingsinstallatie. Van daaruit vindt het afval zijn weg intern of naar verwerkers die de grondstoffen recyclen of verwerken tot nieuwe producten.

Bij de W&B gaat het niet alleen om het storten van uw afval. Onze dienstverlening is zo afgestemd dat uw afval op een zo voordelig en duurzaam mogelijke manier wordt ingezameld. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde van duurzaam ondernemen en zullen onze klanten, waar mogelijk, helpen hun afval zo effectief en duurzaam mogelijk in te zamelen.

De gemeente Dinkelland bepaald de prijzen voor het inzamelen. Meer informatie is hierover te vinden op de website van de gemeente Dinkelland.

Wat doen we nu nog meer:

  • Verder verzamelen we het regenwater dat valt bij ons op het terrein. Dit water wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het schoonmaken van de machines.
  • We hebben zonnepanelen op ons dak dat voor onze stroomvoorziening zorgt. Mocht er niet voldoende energie worden opgewekt door de zonnepanelen, maken we gebruik van alleen maar duurzaam opgewekte energie (zie bijlage)
  • Alle machines zijn voorzien van de nieuwste motoren waardoor de uitstoot zo laag mogelijk zal worden gehouden. We hebben inzicht in het brandstof verbruik van onze machines. Waar nodig worden deze vervangen.
  • De medewerkers worden geïnstrueerd hoe ze zuinig om kunnen gaan met brandstof. Dit gebeurt door toolboxen en door instructies hoe je zuinig kunt rijden met het materieel en hoe je voorkomt dat je veel heen en weer rijdt.
  • Bij de aanschaf van nieuw materieel weegt de CO2 en de stikstofuitstoot zwaar mee.
  • We volgen de initiatieven van leveranciers en gemeenten van materieel op het gebied van vermindering van de CO2 uitstoot.
  • We kijken samen met leveranciers en collega’s naar de mogelijkheden voor het gebruik van waterstof en opslag van eigen zonne-energie door middel van een accu.

Op deze manieren proberen we zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

Certificaat Engie Duurzaam Ondernemen

Engie Duurzaam Ondernemen

Heb je vragen over hoe wij duurzaam ondernemen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.