Historie

W&B Denekamp is een agrarisch loonbedrijf, in 1950 opgericht door een aantal agrariërs, onder de naam Coöperatieve Werktuigen Vereniging “Helpt Elkander”.

Het doel voor het oprichten van de Coöperatie was vrij eenvoudig. Veel agrariërs waren niet in staat één (of meerdere) dure machine(s) aan te schaffen om hun land te bewerken of hun landbouwproducten te oogsten. Door de gezamenlijke aanschaf van de leden en het beheer door de Coöperatie kon elk lid op die manier tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van zo’n machine. Het aantal leden groeide in het begin dan ook explosief tot zo’n 200.

Werktuig & Bouwdienst

Mijlpalen

1950
geschiedenis-overview-image

Oprichting Coöperatieve Werktuigen Vereniging “Helpt Elkander”.

1970
brandligterweg-begin-jaren70-2

Jaren ‘70 – locatie Brandlichterweg

1970
20jarig-bestaan

20 Jarig bestaan

1980
kraan-1989

Eind jaren 80

1988
locatie-hanzeweg-1988-wagenpark-1

Wagenpark

2005
locatie-hanzeweg-2005

Locatie aan de Hanzeweg

Werktuig & Bouwdienst

In de loop der jaren is er qua structuur niet veel veranderd. Wel konden ook “niet leden” tegen vergoeding gebruik maken van de machines. De Coöperatie groeide hierdoor aanzienlijk. Mede door de verandering in de agrarische sector, was het noodzakelijk de doelstelling bij te stellen omdat er ook periodes waren dat de machines te veel stil stonden. Voor deze periodes zocht men opdrachtgevers buiten de agrarische sector. Hierdoor konden de machines het gehele jaar door goed benut worden. Met name in het grondverzet, het onderhoud van bermen en het aanleggen van grasbetonstenen werden goede aanvullingen gevonden.

vroeger-6_610x480_acf_cropped
vroeger-3_500x290_acf_cropped
vroeger-1_610x340_acf_cropped-1

In de jaren ’80 werd Transportbedrijf Fischer B.V. overgenomen. Hiermee werden ook de activiteiten van transport, zand en grindhandel toegevoegd aan de bedrijfsactiviteiten van de Coöperatie. Begin 2001 werden eveneens de agrarische activiteiten van Loonbedrijf Zanderink uit Beuningen(Ov) overgenomen.
Door al deze activiteiten ontkwam de Coöperatie niet aan haar plichtplegingen. De laatste jaren heeft men flink moeten investeren in het verwerven van kennis en het toepassen van normen waaraan men dient te voldoen op gebied van veilig werken. Het certificaat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VCA*) werd dan ook behaald.

Door overheidsmaatregelen was het eveneens noodzakelijk de naam te veranderen. Om niet radicaal met het verleden af te rekenen, werd de naam veranderd naar: Coöperatie Werktuig & Bouwdienst, afgekort W&B Denekamp.

04-5-og7xmb6uumawbyn9cglo9hxway41o2t9vdevlcqdz2

Momenteel werken er zo’n 40 mensen bij W&B Denekamp. Tot begin 2018 zat W&B Denekamp gevestigd aan de Hanzeweg in Denekamp. Maar door de groei van het bedrijf (in mensen en machines) groeide het uit zijn jasje. In april 2018 werd met trots het nieuwe pand aan de Brandlichterweg officieel geopend. De ruimte op deze locatie is met zijn 22.000 m2 meer dan een verdubbeling van de locatie aan de Hanzeweg. Genoeg ruimte voor alle werkzaamheden en de opstal van de landbouwvoertuigen dus.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij W&B Denekamp. Het bedrijf is zoveel mogelijk zelfvoorzienend door het plaatsen van 144 zonnepanelen waarmee duurzaam energie wordt opgewekt, daarnaast vangen we regenwater op en hergebruiken het. Ook gebruiken we de nieuwste machines met de daarbij behorende schone motoren. En in de landbouw gebruiken we precisie werktuigen, waardoor overlap overbodig is geworden. Het nieuwe terrein van Werktuig & Bouwdienst biedt voldoende mogelijkheden om een afvalbrengpunt te realiseren.

Ik help je graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Vragen of opmerkingen.

Voer je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.